Povodom obeležavanja 70. rođendana prestolonaslednika, princa Čarlsa, snimljen je i dokumentarni film u kom su zanimljive pojedinosti o ocu otkrili i njegovi sinovi, prinčevi Hari i Vilijam. I dok su neke stvari tipične za odnos sinova i očeva, jedna anegdota posebno je zanimljiva.

Kako su otkrili Hari i Vilijam, od svog su oca nasledili za neke možda i čudnu naviku, posebno kada se radi o članovima kraljevske porodice. Naime, obojica se, baš kao i princ Čarls, strastveno bore da planeta bude čista, a zbog jedne stvari drugi učenici znali su da ih zadirkuju u školi.

Reč je o skupljanju đubreta i papirića i ostalog sitnog otpada, koje su i Hari i Vilijam uvek pokupili kada bi ih videli na podu, a upravo tome naučio ih je njihov otac.

"Znali su da me zadirkuju zbog skupljanja smeća. Nikada to nisam radio svesno. Događalo se da kada bih šetao negde, ako bih ugledao smeće, pokupio bih i bacio u kantu", prisetio se princ Hari, dok se njegov stariji brat, princ Vilijam, prisetio neobičnih porodičnih odmora kada su bili deca.

Foto: Profimedia

"Dok smo bili mlađi, deo odmora uvek bismo proveli skupljajući đubre. Za nas je to bilo nešto sasvim normalno, nešto što svako radi. Hodali smo uokolo sa štapovima za skupljanje smeća i crnim vrećama za smeće i skupljali sve što je bilo bačeno".

U galeriji pogledajte još fotografija:

Ni prinčevi nisu pošteđeni zadirkivanja, a evo šta je izaivalo čuđenje kod drugara Harija i Vilijama.