Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grad Pančevo pomagaće porodice sa troje dece do punoletstva

Gradsko veće složilo se da se izmeni odluka o finansijskoj podršci porodici sa decom na teritoriji Grada Pančeva.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Kako je obrazložila nadležna članica Gradskog veća Suzana Jovanović izmene se odnose na porodice u kojima su majke rodile trojke.

Ta će deca predloženom izmenom do punoletstva primate od grada Pančeva godišnje dvostruku prosečnu zaradu po svakom detetu. Grad je i do sada pomagao porodice koje imaju trojke a jednom godišnje bio je upriličen i prijem kod gradonačelnika. Izmenom odluke predviđeno je da taj prijem ubuduće bude uvek u vreme obeležavanja dečje nedelje.

Povezane vesti

Na interesovanje o podršci koju grad pruža ostalim majkama, odnosno, porodicama sa troje dece a da nisu trojke, odgovoreno je kako su oni podržani kroz subvencionisane cene vrtića odnosno besplatan boravak u vrtiću kao i kroz slične povlastice za boravak na Divčibarama. A potvrđeno je da istu podršku uživaju i porodice gde su majke dobile trojke.

Suzana Jovanović je obrazložila kako su porodice gde su majke dobile trojke ipak posebne sa stanovišta troškova koji se javljaju odjednom za troje dece. Gradonačelnik Saša Pavlov dodao je kako porodice sa troje dece imaju i pravo da im deca besplatno treniraju u pančevačkim sportskim klubovima.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica