Jeste li ikada primetili da se deca lošije ponašaju kada su u blizini svojih majki? To je vrlo čest slučaj, a blogerka i majka Kejt Baltorski otkrila je mogući razlog zbog kojeg se to događa.

Zapravo, Kejt je i sama primetila da su njena deca tokom celog dana dobra, ali sve se promeni kad je ugledaju. Ni sama nije znala zbog čega to rade.

"Zbog vas, mame, vi ste njihovo utočište. Vi ste mesto na koje mogu doći sa svim svojim problemima. Ako ih vi ne možete utešiti, ko može? Vi ste, drage mame, skladište za loša osećanja i emocije", napisala je na svom blogu.

Kaže kako se deca zapravo tokom dana suzdržavaju od neugodnih situacija, ali se opuste kada ugledaju roditelje, najčešće majke.

"Ne znaju da pokažu emocije osim cviljenjem, plakanjem, bacanjem. To je zadnja stvar kojom želite da se bavite nakon što dođete sa posla kući, ali kao majka, često morate. Niste razmazile svoju decu, nego ste izgradile okruženje u kojem se osećaju sigurno i ponašaju prirodno", pojasnila je Kejt.

Ona smatra kako je navedeno ponašanje zapravo dobar znak jer deca moraju da nauče da prihvate svoja osećanja i emocije. Iako nema rešenje kako takve situacije lakše preživeti, želi da znate da niste usamljeni.

"Znam, to ume da deprimira, ali smatrajte to znakom da vas vole", poručila je.