Fotografije neurohirurga iz Kanade na kojima on "operiše" plišanog medu svog pacijenta oduševile su brojne korisnike društvenih mreža, a posebno roditelje. 

Za kratko vreme, fotografije su dobile preko 40.000 lajkova, a pristizali su i mnogobrojni pozitivni komentari. 

"Pacijent me je pitao da li mogu da 'popravim' njegovog medu pre nego što njega odvedu na operaciju. Kako sam mogao da kažem ne", napisao je dr Danijel Mekneli.

Danijel Mekneli je na Tviteru objavio dve fotografije na kojima potpuno opremljen - u hirurškom odelo, sa rukavicama na rukama i sigurnosnim naočarima, izvodi operativni zahvat na medi.

Prema BBC-ju, osmogodišnji dečak Džekson Meki na putu prema operacionoj sali pitao je lekara da li može da operiše i njegovog medvedića, što je dr Mekneli oberučke prihvatio i obećao da će završiti posao nakon njegove operacije.

Nakon pregleda, hirurg je medvediću Litl Bejbi dijagnostikovao posekotinu ispod ruke, te je ovaj "pacijent" zaradio nekoliko šavova.

"Bio je tako ponosan. Probudio se u bolničkom krevetu, a uz njega je ležao Litl Bejbi. Svi smo se osećali bolje zbog takvog pristupa", rekao je Džeksonov otac.