Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Radije bih da budem mama koja diže lažnu uzbunu, nego mama koja je izgubila dete': Priča majke koja je insistirala da joj pregledaju ćerku

Rekli su joj da preteruje i poslali je kući, ali ona je bila uporna i sada ima poruku za sve roditelje...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ema Tobin nije tražila potvrdu lekara kako bi bila sigurna da je njena mala ćerka Pejdž ozbiljno bolesna jer joj je samo jedan pogled na njenu mezimicu bio dovoljan da zna da dete prolazi kroz agoniju.

Nakon što je gledala kako se stanje njene trogodišnje ćerke pogoršava i ona je videla da detetu temperatura raste, sve više povraća i ne može da hoda, majka troje dece je prosto rešila da reaguje.

Povezane vesti

Nakon što je odvela u bolnicu lekari su joj dali Panadol i poslali je kući. Četiri dana nakon što su se simptomi pojavili, majka je ponovo došla u bolnicu i insistirala na detaljnim analizama. Tada je njenoj ćerki dijagnostikovana dijagnostikovana influenca tipa A.

Sada, ona želi da upozori ostale roditelje da obrate pažnju na simptome koje vide kod svoje dece čak i kada ih medicinsko osoblje uzima zdravo za gotovo.

"Na kraju, ako ja grešim i dižem lažnu uzbunu, moje dete je zdravo. Ali, ako ja to ne uradim može nešto loše da se desi, mogu da izgubim moje dete ili da mu se stanje pogorša. Radije bih bila mama koja podiže uzbunu i pravi pometnju kako bi dobila termin kod lekara i bila oterana nego da budem majka koja je izgubila ćerku", rekla je ona.

Kada je pitala lekare da li njena ćerka ima influencu oni su joj rekli da preteruje i poslali je kući da leči dete. Kada ju je posle pogoršanja ponovo vratili u bolnicu tražila je od lekara da je testiraju na grip. Posle laboratorijskih analiza, doktor je odmah prebacio u posebnu sobu kako ne bi bila u kontaktu sa ostalom decom jer je ipak u pitanju grip.

Nakon 16 sati na antibioticima, Pejdž je bila druga osoba. Imala je infekciju i bila je bakteriološka, rekla je majka.

Povezane vesti

Iako roditelji treba da budu sigurni i svesni simptoma, lekari ističu da je prevencija najvažnija.

"Najbolji način je da na vreme vakcinišete dete i tako se zaštitite. Savetujemo roditeljima da budu malo uporniji kada primete simptome kod dece, alekar ih uverava da nije ništa ozbiljno", rekla je pedijatar doktorka Neli.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica