U belim majicama i sa zlatnim rajfovima, ove devojčice izgledaju kao bilo koji drugi bezbrižan četverogodišnjak, ali iza njih je strašna borba - iz koje su izašle kao pobednice.

Da na majcama ne piše 'SURVIVOR', teško bismo mogli da pretpostavimo da su Meklinli, Kloi, Ava i Lauren podnele i porazile nešto sa čime se je malo njihovih vršnjaka moralo da se suoči: rak u dečijem uzrastu. 

Kloi je dijagnostikovan rak pluća, koji je neverovatno redak kod dece. Ostale devojčice imale su akutnu limfoblastičnu leukemiu, najčešći oblik raka u tom uzrastu i posebno ga je teško lečiti jer napada imunološki sistem.

Četvoro devojčica slučajno su se srele u bolnici Johns Hopkins All Children u Floridi u septembru 2016., kada su im lekari dali ružičaste suknjice kako bi im podigli raspoloženje tokom lečenja. Sedile su jedna pored druge i jedan od lekara ih je fotografisao.

Sada, godinu dana kasnije, u septembru 2017., vratile su se kako bi proslavile remisiju bolesti i ponovile fotografiju.

We're gearing up for Childhood Cancer Awareness Month and encourage you to join us in supporting all September long with...

Posted by Johns Hopkins All Children's Hospital on Friday, August 31, 2018

Prema rečima lekara iz bolnice, devojčice su procvetale kako im se vraćala snaga. Ava je veliki je fan Diznija i mala je umetnica. Kloi voli bejzbol i ribolov. Mekinli voli princeze, nakit i ples. Loren voli životinje i voli sve da grli.

U intervjuju za DailyMail, Alisa Luciano, čijoj je ćerki Avi dijagnostikovana akutna limfoblastična leukemija, rekla je da je sve sada "nestvarno". "Kad vaše dete ima rak, teško je zamisliti 'normalan život'. To je još posebnije kada se isto dogodilo i njenim slatkim prijateljicama sa kojima je bila jako bliska za vreme teške bolesti. Većina ljudi sanja o danima kao što su prvi dan škole ili venčanja njihovog deteta. Ovo je dan o kojem smo mi sanjali".