San bliznakinja, Džalin Ejpril Kraford i Žanel An Leopoldo, postao je stvarnost pre nešto više od devet meseci kada su saznale da su trudne i da će obe roditi dečake.

"Ostala sam u šoku kad sam dobila poruku", prisetila se za časopis "People" 30-godišnja Džalin trenutka kad joj je sestra otkrila da je trudna.

Naime, Džalin je samo četiri dana pre saznala da je trudna pa je odmah pozvala sestru i obe su zaplakale. 

"To je bio božji odgovor na naše molitve", rekla je.

Žanel ima policistične jajnike zbog kojih je imala problema sa plodnošću. Džaline je sa druge strane imala dva spontana pobačaja. Dok su bliznakinje pokušavale da ostanu u drugom stanju, prošle godine im je umrla sestra.

Usprkos borbi i tragedijama koje su ih zadesile, uspele su. Žive na drugim krajevima Amerike pa su odlučile da budu zajedno tokom trudnoće kako bi njihovi roditelji mogli da budu prisutni na porođaju obe ćerke. Zapravo, odlučile su da ispitaju mogućnost da li postoji opcija da rode bebe istog dana.

"Pitala sam to lekara, rekao je da može jer su bebe jednakog gestacijskog uzrasta i termin porođaja je u razmaku od nedelju dana", otkrila je Džaline. Njena sestra je spakovala kofere i sa porodicom došla u Arizonu šest nedelja pre termina.

"Dogurale smo do 39. nedelje i dana kad je zakazan porođaj", objasnila je Džaline.

Tako su se 18. juna obe uputile u bolnicu. Džaline je rodila ujutru, a njena sestra nekoliko sati kasnije. 

"Svi su nas pitali kako smo odlučile koja će da rodi prva. Ja sam pre rođena i prva ostala trudna, a i moj suprug ima pravo samo na tri slobodna dana", otkrila je Džalin koja je sina nazvala Brajson Rajder, dok je Žanel detetu dala ime Džejs Alan.

Tromesečni dečaci već su najbolji prijatelji, a Džalin koja inače ima četvoro dece kaže kako je njena porodica sad potpuna.

"Znam da sestra i njen muž žele da imaju četvoro dece pa za njih još nije gotovo", kroz smeh je dodala Džalin.