U nemačkom gradu Hamburgu deca su digla revoluciju i izašla na ulice. Mališani protestuju zbog svojih roditelja koji previše "bulje u mobilne telefone".

Oni su poručili svojim mamama i tatama da se manje igraju sa pametnim telefonima a više sa svojom pametnom decom. Moto demonstracija upravo je i bio 'Igraj se sa mnom, a ne sa svojim mobilnim'.

Deca su nosila transparente na kojima je pisalo 'Ne mobilnim telefonima'  a uzvikivali su  'Mi smo ovde, mi vičemo jer vi samo gledate u vaše mobilne'.

Protest je, uz pomoć svojih roditelja, organizirao sedmogodišnji Emil Rustige.

Njega je strašno nerviralo kada njegovi roditelji više pažnje posvećuju svojim mobilnim telefonima, umesto njemu. odlučio je da se pobuni zajedno sa svojim drugarima i 8. septembra su izašli na ulice Hamburga, a Emilu se pridružilo oko 150 ljudi.

Nedavno je jedno američko istraživanje o navikama tinejdžera na drštvenim mrežama pokazalo da oko 33 posto od gotovo hiljadu anketiranih, starih između 13 i 17 godina žele da njihovi roditelji manje koriste mobilne i slične uređaje.

'Smeta im to što su njihovi roditelji i prijatelji toliko na društvenim mrežama. Osećaju se kao da na njih niko ne obraća pažnju, a verovatno ne shvataju da i sami to rade', rekao je Ron Dal, direktor Centra za razvoj adolescenta na Univerzitetu u Kaliforniji.

Pedijatar Dženi Radeski, objavila je rad u kom proučava uticaj tehnologije na odnos dece i roditelja, i otkrila da je sve više slučajeva u kojima tehnologija utiče na društvene veze, i da je u takvim slučajevima zabeleženo sve više problema u ponašanju dece.