Ustupiti mesto u prevozu trudnicama, starijim osobama i roditeljima sa malom decom jedno je od osnovnih pravila lepog ponašanja.

Ali da se ne ponašaju svi onako kako bonton nalaže, dokazao je muškarac na kog je naišla jedna trudnica u Londonu.

Naime, dok se vozila gradskim prevozom, taj muškarac odbio je da pomeri svoju torbu, kako bi ona mogla da sedne, iako je u tom trenutku bila u osmom mesecu trudnoće. 

"To se konačno dogodilo u osmom mesecu trudnoće. Upravo sam sela na ruku muškarca i njegovu torbu jer on nije hteo da je skloni sa poslednjeg slobodnog mesta u autobusu. Sada se vozimo u tišini", napisala je na Tviteru i izazvala odušveljenje brojnih korisnika ove društvene koji su počeli odmah da dele njen status.

"Zanima me kako je živeti negde gde u javnom prevozu ne vlada Igra gladi", dodala je oav žena.

Njena objava naišla je na razumevanje mnogih mama i trudnica koje su onda počele da prepričavaju svoja iskustva.

"Rekla sam jednom muškarcu, dok sam bila trudna u osmom mesecu, da ću se poroditi na njegovim stopalima ako mi ne ustupi mesto. Ustao je. Bravo što si to uradila", glasio je jedan od komentara.

"Kada sam bila trudna četiri meseca, pitala sam jednog gospodina da li mogu da sednem jer mi je bilo muka. Odgovorio mi je da smo tražile jednakost pa možemo da stojimo. Povratila sam po njemu, njegovim novinama i torbi od laptopa. Šok na njegovom licu pomogao mi je da se osećam bolje", bio je još jedan komentar ispod statusa.