Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I on je samo dete, a dvanaest dečaka je održao u životu: Emotivna priča hrabrog mladog trenera iz pećine

Sa 25 godina i sam je još uvek dete, ali je uspeo dvanaest dečaka, dve nedelje održi u životu, zarobljen u pećini.

  Izvor: Foto: Kurir/printscreen twitter

Ekapol Čantavong, 25-godišnji fudbalski trener sa Tajlanda koji je poveo 12 dečaka iz svog kluba u pećinu, za neke je glavni krivac za ovu nesreću, ali su, međutim, na društvenim mrežama mnogi s Tajlanda i iz drugih delova sveta stali u njegovu odbranu.

Oni mu daju zasluge za to što su dečaci dobro i posle 15 dana provedenih u poplavljenoj pećini.

"Sa 25 godina ovaj trener je i sam još dete. Ali očito je bio velika inspiracija dvanaestorici dečaka čiji moral, izgleda, nikad nije pao uprkos svemu kroz šta su prošli. Veliko poštovanje za ovog trenera", napisala je jedna tviterašica.

Drugi korisnik tvitera, nagrađivani pisac Adžad Nazir, otkrio je kako je Akapol izgubio porodicu još kao dete.

Nakon ove tragedije otišao je u samostan, ali se ipak vratio i na kraju "ceo svoj život posvetio treniranju dece".

"Održao je 12 dece u životu bez hrane i svetla devet dana. On će sutra poslednji izaći, a ima samo 25 godina. Ne zaboravite na njega", naveo je Nazir.

Povezane vesti

Njegova tetka je, takođe, stala u odbranu mladog trenera, tvrdeći da je on dobra osoba i da nije hteo da dovede decu u tako opasnu situaciju.

U razgovoru za CNN ona je objasnila da je Akapol ostao siroče sa samo 10 godina i da je iskusio "mnoge nevolje".

Akapol je u pećini napisao pismo svojoj tetki i baki koje su ga odgajile kad je ostao bez roditelja, poslavši ga preko spasilaca.

Pismo je naslovljeno sa "Mojoj tetki i baki", a u pismu piše "Dobro sam, ne brinite o meni previše. Čuvajte svoje zdravlje. Tetka, molim te, reci baki da mi napravi sok od povrća i zapečenu svinjetinu kad izađem. Doći ću i pojesti to. Volim vas sve".

Napisao je pismo i roditeljima dece koja su s njim ostala zarobljena u pećini, moleći ih da mu oproste za njegovu nesmotrenost.

"Dragi roditelji, sva deca su dobro. Tu su ljudi koji se zaista dobro brinu o njima. Obećavam da ću se brinuti o deci najbolje što mogu. Hvala vam za vašu podršku. Roditelji, zaista mi je žao", napisao je mladi trener.

Roditelji su mu odgovorili.

"Dragi treneru Ake, mi roditelji članova fudbalskog kluba, verujemo u tebe i tvoj duh, verujemo da si se dobro brinuo o deci. Samo želimo da znaš da ovo nije tvoja krivica. Mi te ne krivimo i samo želimo da i ti ne kriviš sebe. Razumemo situaciju koja se dogodila i podržavamo te. Cenimo tvoju podršku i brigu za našu decu. Čekamo vesti da ste svi izašli iz pećine sigurno, što pre to bolje, navedeno je u pismu roditelja dečaka.

Povezane vesti

Inače, akcija spasavanja je završena, svih 12 dečaka i njihov hrabri trener spaseni su iz pećine na severu Tajladna gde su se nalazili od 23. juna.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica