Britanci obožavaju svoju malu princezu. Iako ima samo tri godine, već veoma jasno pokazuje da ima stav i samopouzdanje, ali upakovano u vedar duh i šarm. 

Čitava Britanija nedeljama je željno iščekivala krštenje najmlađeg člana kraljevske porodice, i novo pojavljivanje neodoljive dece princa Vilijama, Džordža i Šarlot. Osim što imaju veliku želju da ih vide, svi imaju potajnu želju da malena Šarlot ponovo napravi nešto što će se prepričavati. I nije ih razočarala.

Od trenutka kada su se pojavili na ulazu u kapelu Rojal, sve oči bile u uprte u njih. Usnulog princa Luisa majka je nosila u naručju, dok je princezu Šarlot i princa Džordža otac vodio za ruke. Na ulazu u kapelu u Sent Džejms palati, kraljevsku porodicu je dočekao nadbiskup Kenterberija Džastin Velbi, koji je nedavno venčao vojvodu i vojvotkinju od Saseksa, Harija i Megan.

Kada su stigli do nadbiskupa Velbija, princ Vilijam je uputio decu da ga pozdrave, a dok je princ Džordž bio malo suzdržan, princeza Šarlot je samouvereno pružila ruku i rukovala se sa nadbiskupom.

Nekoliko koraka dalje dočekao ih je i dekan kraljevske kapele. Princ Vilijam ovog puta nije ni stigao da uputi svoje mališane šta treba da urade, a malena Šarlot je već pružala ruku i čvrsto se rukovala gledajući dekana u oči.

Međutim, potpuno oduševljenje malom princezom desilo se nakon svečane ceremonije, po izlasku iz kapele.

Po završetku obreda krštenja, Šarlot je veselo mahala kamerama, a u jednom trenutku je i glasno i prkosno prokomentarisala: "Vi ne idete sa nama". 

Nakon ceremonije, porodica i gosti uputili su se u Klarens Haus na čast, a devojčica je novinarima stavila do znanja da oni tamo ne idu. Iako su, naravno, neki zlurado prokomentarisali da devojčica već zna da je ona plemenite krvi, a drugi ne, većina je reagovala potpuno drugačije. Zapravo, veruje se da je toliko silno želela da ih niko ne doziva i ne fotografiše, da je morala da se osigura i da stavi do znanja da novinari neće biti na proslavi.

Šarlot je još jednom progovorila u ime svoh svojih vršnjaka - koji znaju mnogo više nego što mislite. Tako su mala, a tako pametna, sva naša deca.

Još fotografija sa krštenja princa Luisa pogledajte u galeriji: 

Britanci uvek sa nestrpljenjem iščekuju svako pojavljivanje britanske kraljevske porodice. Uzbuđenje poraste 'do neba' ukoliko pojavljivanje uključuje i neodoljivu decu princa Vilijama. I što je od svega najsipatičnije - oni ih nikad ne iznevere, posebno Šarlot, koja nas je i ovog puta 'oborila sa nogu'.