Ovog vikenda švedska kraljevska porodica imala je povod za slavlje. Najmlađa ćerka kralja Karla Gustava XVI, princeza Madlen, vojvotkinja od Helsinglanda i Gestriklanda, krstila je svoje najmlađe, treće, dete, princezu Adrijen Žozefin Alis.

Međutim, devojčica o kojoj ovih dana priča čitav svet nije malena Adrijen, nego njena četvorogodišnja sestra, princeza Leonora. Naime, tokom ceremonije krštenja devojčica je legla na pod crkve i počela da se valja, a prema izrazu lica njene majke situacija nije bila nimalo prijatna. Kako to obično biva, kraljevsku svečanost prenosila je državna televizija, a pored Švedske, snimak je ubrzo obišao čitav svet.

Ali "mukama" tu nije bio kraj. Kada je porodica izašla ispred crkve da se fotografiše, Loren se prvo sudarila sa tatom i mamom, a onda je i čučnula da se igra sa kamenčićima.

Deca od dve, tri i četiri godine zaista znaju da budu nemoguća, posebno onda kada to on njih tražite, kada, na primer, idete u goste ili ste vi ti koji organizuju neko druženje. Ali deca kao da čuju sve suprotno od onoga što ste im rekli i u najnezgodnijim trenucima odluče da urade nešto neočekivano.

Kako su sve mame male dece barem jednom u životu doživele takvu situaciju, komentari na račun princeze Madlen i ponašanja njene ćerke, bili su baš onakvi kakvi i treba da budu - puni razumevanja i podrške. 

Ono što ostaje kao poruka za buduće mame je da u tim trenucima ne treba da osećaju stid niti grižu savet jer se to dešava baš svima, čak i princezama i to u direktom prenosu.