U skladu sa tradicijom, princeze i vojvotkinje nakon rođenja deteta od svojih supruga na poklon dobijaju vredne komade nakita. 

Kolekcija nakita vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton iz godine u godinu je sve bogatija, a posebno joj je drag nakit koji je dobila kao dar nakon rođenja svoje troje dece od supruga, princa Vilijama.

Osim što ti pokloni imaju novčanu vrednost, princ se uvek pobrine da imaju i onu sentimentalnu, pa je tako većina njegovih poklona pomno birana kako bi na kraju nosila i određeno značenje.

Tako je 35-godišnji princ svojoj supruzi nakon što mu je pre nekoliko nedelja podarila trećeg naslednika, drugog sina Luisa poklonio upečatljiv prsten. Tokom venčanja princa Harija i Megan Markl na desnoj ruci vojvotkinje Kejt mogao se uočiti prsten s velikim poludragim kamenom citrinom.

Inače, citrin je kamen koji su prvi počeli da koriste Rimljani, pa su od njega pravili predivan nakit. Naglo je postao popularan u doba romantizma. Sve do 16. veka citrin je bio zajednički termin za sve žuto kamenje, uključujući topaz. Na njega se gledalo kao na kamen trgovaca, smatralo se da poboljšava poslovnu komunikaciju, povećava prodaju, privlači novac i posao.

Podsetimo, kada je Kejt rodila prvo dete, princa Džordža, koji je ujedno treći u redu za nasleđivanje britanske krune, od supruga je dobila takođe prsten, a dve godine kasnije, kada je rodila princezu Šarlot, podario joj je dijamantski broš u obliku cveta, za koji se veruje da sadrži roze dijamant koji je pripadao kraljici Elizabeti.

Baš kao i nakon rođenja princa Džordža, a potom princeze Šarlot, ponosni otac i brižni suprug i ovog puta je bio itekako darežljiv…