Korisnica sajta Reddit, koja se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Pout_ scout objavila je otvorenu ispovest o svojoj neobičnoj anatomiji.

"Nikada ne biste pretpostavili da imam ovaj poremećaj na prvi pogled. Imam jedan par usnica, dva vaginalna otvora koji su razdvojeni debelim, fleksibilnim delom tkiva koji se naziva septum. Svaki otvor vodi do dve potpuno odvojene materice koje funkcionišu nazavisno jedna od druge ali su opet sinhronizovane."

Praktično gledano ovo znači da svaka materica može da ostane trudna nezavisno od druge (čak i sa različitim očevima), ali jedino u toku iste ovulacije. 

Istraživajući kako ovo funkcioniše, majka je objasnila da su njene dve materice i jajnici sinhronizovani. To znači da nakon što jajna ćelija na jednoj strani bude oplođena i počne implantacija u matericu, drugi jajnik dobija znak da takođe zaustavi otpuštanje jajnih ćelija.

Zahvaljujući tome tokom trudnoće nije imala ciklus iz jednog para reproduktivnih organa tokom čitave trudnoće, dok je upotreba dva tampona neophodna tokom normalnih ciklusa.

Saznanje i prihvatanje svega ovoga tokom puberteta nije bilo lako.

"Kada sam dobila svoju prvu menstruaciju koristila sam tampone ali ipak je krvi bilo svuda. Nakon nekih istraživanja "dole", shvatila sam da postoji neki čudan komad kože na polovini moje vagine. Guglala sam i istraživala sve dok jednom u emisiji na TLC televiziji nisam čula za slučaj duple materice i tada sam posumnjala da i ja to imam. Zakazala sam pregled kod ginekologa koji je samo potvrdio moje sumnje."

Kada je porođaj u pitanju tu nema diskusije, vaginalni porođaj nije moguć jer nema mesta da se žena dovoljno otvori. 

I oni koji su bili radoznali i postavili malo škakljivija pitanja su dobili odgovor jer Pout_scout nije stidljiva kada je priča o seksu u pitanju.

U vezi seksa je rekla: "Desna strana je veća i prostranija. Leva je manja i obično je izbegavam tokom odnosa, ali uvek je zanimljivo imati opcije."

U vezi dva himena: "Skoro sam probila himen na levoj strani, osam godina nakon prvog gubitka nevinosti. Zanimljivo je kako ove dve stvari nisu povezane, i iako sam smatrala da se gubitak "druge nevinosti" nikada neće dogoditi, zanimljivo je što mogu da uporedim osećaje iz dve vagine."

O reakcijama partnera: "Nije mi se nikada dogodilo da je neko prestrašen, zgrožen ili da je odustao. Uglavnom su jako zaintrigirani i postavljaju dosta pitanja. Takođe imala sam dodira i sa ljudima koji su u tome videli fetiš ili koji su se hvalilli prijateljima, sa čim se nisam slagala ali sam tako naučila bolje da biram ljude sa kojima stupam u odnos."

Kada je zaštita u pitanju, kontraceptivna spirala nije preporučljiva.