Neke mame su "kul" mame a neke su tradicionalnije i teže da usade ista razmišljanja i deci. Kao roditelj trude se da svojoj deci obezbede dom, hranu, ljubav i okruženje u kom će zdravo odrastati.

A evo i šta kaže o vašem stilu majčinstva vaš horoskopski znak...

1. Riba

Mame ribe usađuju svojoj deci ljubav ka umetnosti i ohrabruju ih da iskažu svoju kreativnu stranu. Deca jedne ribe će biti osetljiva, maštovita, ljubazna i saosećajna prema drugim ljudima. Takođe će dete jedne ribe imati usađenu ljubav ka prirodi i biti jako nezavisno.

Ribe možda neće moći da nauče svoju decu kako da realizuju svoje snove ali će im uvek biti bezuslovna podrška.

2. Ovan

Mame ovnovi drže rasporede svoje dece pune muzičkih časova, treninga, hobija, društvenih aktivnosti i raznih izleta sa školom. U međuvremenu, mama ovan ima svoje raspored koji je takođe ispunjen do kraja. Ona želi da njena deca budu avanturisti, da se ne plaše da isprobavaju nove stvari i zato ih ona ohrabruje da se suoče sa svim izazovima i da se bore za ono u šta veruju.

Obično je mama ovan impulsivna i kada pretera obično se iste sekunde pokaje. Umeju da budu jako napadne i zaista je potrebno da nekada nauče da saslušaju svoju decu i njihove želje.

3. Blizanac

Mame blizanci mogu da pričaju o svemu sa svojom decom- često i prerano imaju razgovor o seksu sa njima. One nemaju nikakve tajne niti zadrške pred svojom decom. Njena deca su jako komunikativna i veoma su svesna šta se dešava oko njih.

Jedna od stvari koja mame blizance čini ovako posebnim je to što su u stanju da razumeju svoju decu nezavisno od njihove starosti. Takođe, mame blizanci prave najbolje rođendanske žurke, i žurke uopšte.

4. Jarac

Mame jarčevi će se boriti do zadnjeg daha za svoje dete. One su odane do srži i uvek će stati ispred svog deteta. One se ne šale previše i roditeljstvo shvataju jako ozbiljno. Veoma im je bitno da deci usade radne navike i da njihova deca budu jako fokusirana i disciplinovana.

Deca će uvek biti podrška i oslonac porodici. Jarčevi su jako radni i predani i neretko ih moramo opomenuti da se odmore i izdvoje malo vremena za sebe.

5. Bik

Mame bikovi su neverovatno strpljive,jako prizemne i realne. Međutim, jako su tvrdoglave što može izazivati konflikte kada deca dođu u tinejdžerski period. Ukoliko ste ikada posmatrali svađu mame bika i njenog deteta i pokušali da stanete između- znate da nije ni najmanje prijatno.

Bikovi će se potruditi da njihova deca cene prirodu i sve što ona pruža, kao i vrednost novca i da budu svesna da u zavisnosti koliko se trude toliko će i imati u životu.

6. Vaga

Vage su odlične mame zato što su smirene i staložene. Teže ka harmoniji u kući i kada se nađe u svađi između dva deteta uvek će moći pravilno da sagleda obe strane i da nađe najbolje rešenje za problem koji imaju.

Vage ne vole da kažnjavaju decu i radije bi sa decom imale prijateljski odnos nego roditelj- dete odnos. Najvažnije stvari koje mame vage uče svoju decu su kako da ne budu sebična, da imaju osećaj za druge i kako da budu dobri prijatelji.

7. Rak

Rakovi su preterano zaštitnički nastrojeni ka svojoj deci. Njihova deca znaju šta znači biti voljen, mažen i pažen. Mame rakovi su uvek tu da saslušaju svoju decu i da im pomognu da se osećaju bolje. One žele da im kuća bude utočište da njena deca mogu sve da podele sa njom.

Kada ništa ne bude upalilo mame rakovi će deci spremiti omiljeni kolač ili grickalice koje zna da vole samo da im da do znanja koliko su voljena.

8. Strelac

Mame strelčevi imaju ogromno srce i žele da podele sve sa svojom decom. Često počinju jako rano da putuju sa svojom decom. Usađuju svojoj deci žeđ za znanjem, jak osećaj nezavisnosti i vickast smisao za humor.

Strelčevi važe za zabavne mame i žele da njihova deca uživaju u svakom momentu detinjstva. Takođe, one mogu biti i jako impulsivne. Nemaju dosta pravila i zabrana isključivo iz razloga jer žele da njihova deca misle svojom glavom i ne budu njive kopije.

9. Devica

Koja god stvar da je u pitanju, mama devica će dati sve od sebe da to popravi- bilo da je u pitanju slomljena igračka ili slomljeno srce. Ima jako velika očekivanja od svoje dece, ume da bude jako kritična ali ih bezuslovno voli, čak i onda kada je iznevere.

One su šampioni u količini poslova koje obavljaju i u njihovoj uspešnosti. Žele da njihova deca budu lepo vaspitana i ne odustaju kada naiđu na prepreke. One su perfekcioniste i umeju da previše pritiskaju svoje dete ukoliko ne vode računa o tome.

10. Škorpija

Škorpije su zastrašujuće intuitivne osobe, često i pre nego što se nešto dogodi sa njihovom decom one to predosete. One su jako lojalne, iskrene i zaštitnički nastrojene dokle god im deca govore istinu i paze na druge.

Pazite se ukoliko jednoj škorpiji uvredite dete ili napravite neki problem sa njim jer će se za dete boriti više nego za samu sebe. Neretko stavlja potrebe svoje porodice ispred svojih i strastveno će braniti svakog člana svoje porodice kada god vidi da su ugroženi.

11. Vodolija

Vodolijama je jako bitno da ostanu dosledne same sebi i da ne idu slepo za masom. Za decu joj je najbitnije da shvate značaj pomaganja drugima i da budu svesni važnih problema kao što je npr. globalno zagrevanje.

Ohrabrivaće svoju decu uvek i podsticaće njihovu maštu i eksperimentisanje. Međutim, kada su emotivne nestabilnosti i emotivni padovi u pitanju neće imati baš razumevanja. Ponekad vodoliju morate podsetiti da ne mogu pretpostaviti da deca znaju da ih ona voli već da mora da ih uveri u  to.

12. Lav

Mame lavovi su najdetinjastije. Uživaju da se igraju sa svojom decom i jako su darežljive. Međutim ponekad se zanesu i stave svoje potrebe ispred potreba deteta. Znaće da napravi veliku rođendansku žurku svom detetu ne zbog dobre zabave već da bi se pokazala pred ostalim majkama.

Ona obožava svoju decu ali je jako narcisoidna pa ponekad može ispasti veće dete od njih.