Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Za dečake' ili 'za devojčice' više nije u modi: Popularni evropski brend dečije odeće ukinuo rodne oznake (FOTO)

Odluku jednog britanskog dečijeg modnog brenda mnogi nazivaju 'revolucijom', međutim, ima i onih koji nisu baš toliko oduševljeni ovim postupkom. Evo o čemu je reč...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Velika prašina se ovih dana digla zbog jednog od najvećih britanskih prodavnica odeće, Džon Luis. Naime, oni su svoju novu kolekciju dečije odeće koncipirali tako da u njoj ne postoji odvojeno odeća za devojčice i odeća za dečake, odnosno ukinuli su u svojoj proizvodnji sve rodne i polne razlike.

Pored toga što na etiketi piše "dečaci i devojčice", nema ni isključivo plavih niti isključivo rozih komada garderobe. Sad se sve prodaje zajedno. Svaki komad odeće nosi etiketu uniseks boje, a sve samo zato da oslabi ta spolna različitost, sa kojom se, kako oni smatraju, malo preteruje.

Povezane vesti

Ideja da roditelji i deca kupe ono što im se sviđa, oduševila je mnoge, ali ne sve. Ovi drugi žestoko su se obrušili na ideju iz mnogo razloga.

"Ne razumemo tu potrebu za uklanjanjanjem oznaka, one su samo informativnog karaktera, a njihovo uklanjanje samo će zbuniti potrošače", pričali su vladajući britanski parlamentarci, ne smatrajući da će sad ljudi biti toliko slobodni i, na primer, sinu od šest godina kupiti haljinu. To je samo pitanje političke korektnosti i ne mora nužno da znači da je dobro za čitavo društvo", komentirali su. 

A post shared by cjgw11 (@cjgw11) on Sep 7, 2017 at 4:20am PDT

A hoće li nova ideja o odeći za sve, bez polnih razlika i stereotipa, postati nova moda, tek ćemo videti. 

Povezane vesti

Šta vi mislite o ovoj ideji?

Odluku jednog britanskog dečijeg modnog brenda mnogi nazivaju 'revolucijom', međutim, ima i onih koji nisu baš toliko oduševljeni ovim postupkom. Evo o čemu je reč...
Izvor: YouTube

Najnovije

Vesti

Porodica