Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraživanje o fizičkom kažnjavanju: Svaki treći roditelj u Srbiji bi ošamario svoje dete

Pročitajte šta kaže najnovije veliko istraživanje o navikama i postupcima roditelja u Stbiji.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Rezultati velikog istraživanja pokazali su da bi svaki treći roditelj u Srbiji bi ošamario svoje dete ako se "ponaša nepodnošljivo".

U istraživanju agencije Smart Plus Research je 33,9 odsto ispitanika, koji imaju decu, dalo pozitivan odgovor na pitanje "da li biste ikada ošamarili svoje dete ako se ponaša nepodnošljivo".

Povezane vesti

Svaki osmi bi bio spreman da udari i tuđe dete, u slučaju da ono prethodno udari njegovo dete - 11,8 odsto ispitanika koji, imaju decu, dalo je pozitivan odgovor, a 88,2 odsto negativan. 

Na pitanje da li bi verbalno ili fizički napali medicinske radnike, radnike na šalteru zbog toga što ih "ignorišu" ili nepravedno vraćaju zbog toga što im "fali jedan papir", ispitanici su većinom dali negativan odgovor (61,9 odsto), ali više od trećine (38,1 odsto) je spremno i za takav čin. 

Ispitivanje agencije Smart Plus Research je pokazalo i da je skoro polovina građana Srbije spremna da opsuje pred neznancima, njih 46,3 odsto, a da čak petini (19,3 odsto) nije problem da pljunu na ulicu na javnom mestu. 

Veliko istraživanje internet populacije na reprezentativnom uzorku (prema polu, godinama i regionu) je obuhvatilo 1.050 ispitanika iz cele Srbije starosti od 18 do 64 godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica