Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrana utiče na pol deteta: Šta bi buduća mama trebalo da jede ako želi dečaka?

Jedno od najčešćih pitanja koje budući roditelji traže na Guglu jeste kako da dobiju dečaka ili devojčicu. Iako je šansa 50:50, neke životne navike, kao što su ishrana i odabir određenih namirnica, mogu da imaju uticaj na pol deteta. ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Prema novom istraživanju, objavljenom u The Royal Society, ako jedete puno banana, ili bilo što bogato kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki kroz njihove prve trudnoće (nijedna nije znala pol svoje bebe), i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine prenatalne ishrane.

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola. Otkriveno je i da žene koje pre začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šansi da rode dečaka.

Povezane vesti

Ovaj zaključak sličan je istraživanju provedenom na Univerzitetima Ekseter i Oksford, objavljenom 2008, a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veće šanse da rode dečaka.

Čak i vrsta hrane može da utiče na pol deteta jer deluje na kiselost vaginalne flore. Tako da, ukoliko želite da rodite devojčicu, jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom i kisele namirnice, a izbegavajte hranu koja smanjuje kiselost (banane i krompir).

Povezane vesti

Ukoliko želite da začnete dečaka, preporučuje se da manje jedete mlečne proizvode, a više povrće i sveže voće, posebno banane, jer pogoduje spermatozoidima s Y hromozomom.

Najnovije

Vesti

Porodica