U novom ITV dokumentarnom filmu, koji je sniman povodom dvadesetogodišnjice smrti omiljene britanske princeze, njeni sinovi, prinčevi Vilijam i Hari, pričali su o svom detinjstvu i o tome kako je ona uticala na njih.

Osim o tome kakvo je bilo njegovo detinjstvo, princ Vilijam ispričao je i kako bi voleo da njegova majka bude deo odrastanja i njegove dece, četvorogodišnjeg Džordža i dvogodišnje Šarlot, i zbog toga on i njegova supruga Kejt Midlton često mališanima pričaju o baki Dajani.

"Imamo mnogo njenih fotografija u kući i često o njoj pričamo", rekao je. "Teško je, jer je Kejt nije poznavala i ne može da prenese koliko je sjajna ona bila, tako da o njoj više pričam ja. Svako veče kada ih stavim u krevet, pokušavam da im objasnim da imaju dve bake u životu. Veoma mi je važno da znaju da je ona postojala i kakva je bila."

Foto: Profimedia

Prethodnih nekoliko meseci, radeći na svom projektu Heads Together, koji se bavi poboljšanjem mentalnog zdravlja, prinčevi su u više navrata iskreno pričali koliko su se borili sa tugom i priznali koliko im je bilo teško ranije da pričaju o tome, i javno i privatno.

Međutim, sada su naučili kako da oslobode emocije u vezi sa smrću majke.

I dok se priseća vremena sa njom, Vilijam se često šali kako misli da bi život sa njom kao bakom bio prava "noćna mora".

"Bila bi baka iz "noćne more". Obožavala je da gricka decu i da ih gnjavi. Sigurno bi dolazila u vreme kupanja, i već vidim scenu... Napravila bi im sapunicu koje bi bilo svuda po kupatilu, ne bi pokupila njihovu garderobicu koju su skinuli... I onda, kada bi ih izgnjavila, samo bi otišla."

Foto: Profimedia

Kako kaže, mnogo toga je nasledio i preuzeo od majke, kada je stil vaspitanja u pitanju.

"Želim i trudim se da što više vremena provodim sa Šarlot i Džordžem, jer sam shvatio da su prve godine krucijalne za decu i njihov kasniji razvoj. Tek sada vidim šta je i koliko je ona učinila za nas", rekao je princ Viliam.

Princ Vilijam, u dokumentarcu posvećenom njegovoj preminuloj majci, ispričao je kako bi ona bila grozna baka, a pročitajte i zbog čega...