Iako je većina gradskih autobusa, tramvaja i trolejbusa “ukrašena” brojnim nalepnicama na kojima piše da su prva sedišta (ali i ostala ukoliko je gužva) rezervisana za trudnice, mame sa malom decom i starije osobe, većina ljudi i dalje okreće glavu kada neko od njih uđe u prevoz.

To se nedavno dogodilo i Brioni Ester, mami troje mališana iz Engleske, koja je odlučila da ne ostaje dužna nevaspitanim putnicima. 

Naime, Brioni je pre nekoliko dana na svom Fejsbuk profilu objavila selfi iz tramvaja u kome je stojeći dojila svog sina dok su oko nje bezbrižno sedeli, uglavnom, muškarci.

"An angry Leigh On Sea mother has lashed out at a group of commuters who she says failed to give up their seats to allow...

Posted by We Love leigh On Sea on Tuesday, 18 July 2017

“Moram da stojim u tramvaju dok dojim svoju bebu zahvaljujući slatkoj gomili šarmera koji daju prdnost svojim tašnama. Užasno! Plus je biciklista, čija bicikla sve vreme udara u mene, zauzeo sedište za invalide. Molim vas delite dalje, jer bih volela da njihove majke, devojke i žene vide kako se ponašaju”, napisala je, s razlogom, besna Brioni.

Jedan od njenih prijatelja ju je u neverici pitao da li postoji mogućnost da je putnici nisu primetili na šta je ona odgovorila da je to malo verovatno.

"Činjenica da sam stajala pored njih nekoliko minuta, kao i da sam nakon toga sama pitala da li bi mi ustupili mesto na kome je stajala torba, a bila potpuno izignorisana, govori da je ipak reč o nevaspitanju i nemarnosti."

Njen post je za manje od 24 časa bio podeljen skoro 25 hiljada puta, a nakon ovog nemilog događaja Brioni je promenila i svoju profilnu fotografiju stavivši pravilnik ponašanja u javnom prevozu koga se, na žalost, očigledno mnogi i dalje ne pridržavaju.

Posted by Bryony Esther on Tuesday, 18 July 2017