Kako kaže ova tridesetjednogodišnja trudnica uspon na Avali u nedelju, joj je bio teži nego ultramaraton koji je pretrčala u Sahari pre mesec dana, ali samo zbog straha od zatvorenog prostora.

"Na trenutak sam pomislila da odustanem, bilo mi je zagušljivo, suočila sam se sa klaustrofobijom", iskrena je Marina.

Posted by Marina Lazić on Monday, June 12, 2017

Ova trudnica je instruktorka fitnesa. Pre tri godine je počela da trči i već je stigla do medalja na polumaratonu, maratonu i ultramaratonu. Iako čeka prvu bebu, to joj nije prepreka da potrči i na Svetskom prvenstvu u ultramaratonu, koje će se za deset dana održati u Velikoj Britaniji. Sa još četvoro kolega trkača činiće reprezentaciju Srbije.

"Prijavila sam se za trku pre trudnoće. Želim da je istrčim, ali zdravlje bebe je najvažnije. Ako se ne budem osećala dobro, kao do sada, staću. Mnogo sam sporija nego pre, slušam savete lekara, tako da verujem da će sve biti u redu", objašnjava Marina.

Za svaku trku koju je sa bebom u stomaku pretrčala Marina je imala odobrenje lekara. Pažljivo sluša savete kako treba da se ponaša pre i tokom takmičenja i oprez je imperativ. 

Posted by Marina Lazić on Sunday, June 18, 2017

Tokom Svetskog prvenstva, lekar iz Hrvatske biće sve vreme uz nju. Zajedno sa ovim stručnjakom, Marina Lazić planira da napiše naučni rad na temu da li trudnice treba da budu fizički aktivne i sruši predrasude.

"Žena u trudnoći treba da se ponaša kao zdrava osoba" ističe buduća mama i dodaje:"Mnogo njih se veže za krevet, a to nije preporučljivo, pogotovo ako su se već bavile sportom, kao ja".

Trka za obolele

Buduća mama Marina i njen trkački partner Jovica Stajić istrčali su u maju ultramaraton u Sahari. Trka je trajala pet dana, prešli su ukupno 250 kilometara, a svu hranu i odeću nosili su na leđima.

"Cilj nam je bio da podignemo svest o plućnoj hipertenziji i naš uspeh smo posvetili svim obolelim ljudima. Trčali smo za njih", ističe Marina.

Uje... devojcica iz namibijskog plemena... godinu dana... zagrljaj andjela...

Posted by Marina Lazić on Saturday, May 6, 2017