Istraživači britanske internet stranice Channel Mum uradili su anketu, u okviru koje su ispitali 1.118 parova roditelja o njihovim seksualnim navikama. 

Novi roditelji su tada otkrili da u proseku čekaju 58 dana nakon porođaja do ponovnog seksa. Dok 94 odsto njih tvrdi da su zadovoljni svojim seksualnim životom nakon dolaska bebe, 57 odsto njih je istaklo da im je dete poboljšalo seksualni život. 

Trećina je tako rekla da im je seks češći nego pre rođenja deteta, a četiri od pet anketiranih da im je sada važniji kvalitet, nego sama količina seksualnih odnosa. 

Ovo istraživanje, otkrilo je još jedan zanimljiv podatak. 

Dve trećine anketiranih muškaraca izjavilo je da im se više sviđa telo partnerke nakon porođaja. Jedna trećina je kazala da im se više sviđalo telo kakvo je žena imala pre porođaja, a preostali da ne primećuju razliku. 

Sioban Frigard, dama koja stoji iza portal Channel Mum, rekla je: "Rođenje deteta je najveća promena koja se može dogoditi u odnosu, tako da je divno videti da može da zbliži parove, a ne udalji. Iako se niko ne pretvara da je lako vratiti nazad svoj ljubavni život, možda nove mame mogu uživati u svojim novim oblinama jednako kao i njihovi partneri".