Augusto Lima trenutno je jedan od najboljih košarkaša litvanskog Žalgirisa koji već godinama igra najvažnija svetska i evropska polufinala i finala.

Međutim, u poslednjem polufinalu na terenu nije bilo baš Augusta, jednog od najvažnijih igrača u timu. Razlog za njegov izostanak veoma je ličan i emotivan, ali novinarima i ljubiteljima sporta, čini se, nije bio dovoljno opravdan. Naime, Augustiva supruga se porodila, a njegov trener novopečenom tati zbog toga je dao slobodan dan.

A post shared by Augusto Lima (@augustolima7) on May 21, 2017 at 10:25am PDT

Naravno, na konferenciji za štampu nije izostalo pitanje -zbog čega on nije bio u timu, ali trener Sarunas Jasikevičius, imao je spreman odgovor, ali ne običan. Imao je odgovor koji je oduševio, bez imalo preterivanja, čitav svet.

"Šta mislite o tome što je Lima odsustvovao sa utakmice da bi prisustvovao rođenju deteta?", bilo je pitanje jednog od novinara.

"Šta ja mislim o tome? Ja sam ga i pustio!", odgovorio je Jasikevičius, ali je uporni novinar nastavio.

"Ali nije uobičajeno da igrač napusti tim u polufinalu."

A post shared by Augusto Lima (@augustolima7) on May 20, 2017 at 8:11am PDT

"Da li vi imate dete? Kada budete imali dete, mladiću, razumećete! To je najuzvišenije osećanje koje čovek može da oseti. Da li vi mislite da je košarka najvažnija stvar na svetu?", pitao je Jasikevičius.

"Ne mislim da je najvažnija, ali polufinale je zaista važno...", nastavio je novinar.

Sarunas Jasikevičius/ Foto: News1/Filip Pavličić

"Polufinale? Kome je to bitno? Timu kažete. Kom timu? Navijačima? Važno? Kada budete videli vaše prvo dete prvi put u životu shvatićete šta je važno u životu! Kada budete imali dete, onda dođite i postavite mi to pitanje! Na svetu ne postoji ništa velinčastvenije od rađanja deteta! Verujte mi! Nijedna titula, niti bilo šta drugo! Augusto Lima je sada u emotivnom raju i ja se veoma radujem zbog njega!", završio je ovaj poznati trener i, dodaćemo, pravi čovek!

Posted by Knjige koje vole djecu on Wednesday, May 31, 2017