Deca obožavaju slavlja, rođendane i krštenja. Raduju se gostima, druženju, igrama, ali i, naravno - poklonima.

Međutim, u porodici Nišlijke S. J., koja je pravila proslavu za ćerkicino krštenje, nakon otvaranja jednog od poklona posle ushićenja došlo je do velikog iznenađenja. Naime, ona se šokirala kad je otpakovala lutku koju je njena ćerkica dobila na poklon od rođaka jer je ustanovila da je lutka zapravo- transvestit.

Na kutiji je velikim slovima bilo precizirano  "baby girl". Igračka je bila obučena u tonove koje nose bebe devojčice a i usta su joj našminkana. A kad se ta odeća skine - lutka ima muški polni organ.

Majka se odmah obratila prodavcu, niškom distributeru igračaka "Mogly toys", i ustanovila da i ostale lutke iz ove serije imaju istu "falinku", ali joj je pravo na reklamaciju uskraćeno jer nije imala fiskalni račun. S. J. kaže da nema nameru da zadrži igračku jer ne želi da zbunjuje dete.

"Dobili smo je povodom ćerkinog krštenja. Uveče sam pregledala poklone i zaprepastila sam se kad sam videla da je lutka devojčica zapravo lutka dečak", priča Nišlijka.

"Ne znam da li je u pitanju greška proizvođača ili je reč o lutki "transvestitu". Čak i ako je ovo drugo u pitanju, nemam ništa protiv, ali to bi moralo da bude naznačeno na kutiji. Ne znam kakvo će biti seksualno opredeljenje mog deteta kad odraste, to je njegovo pravo, ali ja ne želim da mu ni na koji način taj izbor namećem od detinjstva", kaže majka devojčice.

U slučaju da prodavac ne bude želeo da joj zameni igračku, ova majka kaže da će se obratiti inspekciji.

Od firme koja prodaje spornu lutku, redakcija Kurira nije uspela da dobije objašnjenje ove situacije. Traženo im je da pošalju mejl, ali još nisu dobili odgovor.