1. Tokom interkontinetalnog leta 

Jedna žena se porodila u vazduhu u avionu Turkiš erlajnsa, neposredno po poletanju iz Gvineje. Posada aviona joj je pružila pomoć i poželela dobrodošlicu novorođenoj bebi, koja je dobila ime Kadiđu.

2. U pošti 

U ovom slučaju, izraz "posebna isporuka" dobio je potpuno novo značenje. Beba rođena u jednoj pošti u Engleskoj grofoviji Kembridžšir dobila je ime Dulse. Kada su je izmerili, radnici pošte su izračunali da je teška kao paket upućen avionskom poštom po ceni od 8,22 funte. 

3. Na drvetu 

Sofija Pedro je 2000. godine bila prinuđena da pobegne na drvo, zbog velikih poplava koje su zahvatile Mozambik. Kad je uspela da se "smesti" pri vrhu stabla, porodila se. Imala je sreću da ju je, ubrzo, uočio i spasao helikopter južnoafričke spasilačke misije. 

4. U sudu 

Žena u poodmakloj trudnoći rodila je devojčicu tokom svedočenja u jednom postupku u Kraljevskom sudu u Birmingemu. 

5. Na izložbi 

Umetnica Marni Kotak dovela je svoju umetnost do krajnjeg ekstrema i postala glavna medijska senzacija kada se porodila u jednoj njujorškoj galeriji tokom sopstvene izložbe. Snimak tog događaja kasnije je bio prikazan na njenoj sledećoj izložbi. Umetnica je tako svoje novorođenče učinila delom svog umetničkog performansa.

6. U butiku 

Jedna žena se porodila na izlazu iz prodavnice odeće u Birmingemu. Velikodušni prolaznici zasuli su novopečenu majku novčanicama, pre nego što je prevezena u bolnicu. Beba je dobila između 300 i 400 funti. 

7. U Diznilendu 

Tereza Salsedo je 4. jula 1979. godine postala prva osoba rođena u Diznilendu u Kaliforniji. Rođena je na kupi ispred hotela Plaza in.

A ovo su još neka neobična, čudna i neočekivana mesta za porođaj: