Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada deca nisu pozvana: Zbog čega vam prijatelji naglašavaju da na druženje dođete sami?

Nekada ne moraju ni da im kažu, ali roditelji prosto osećaju kada deca nisu poželjna na okupljanju. Da li to znači da zbog toga treba da se ljute na svoje prijatelje?

  Izvor: Foto: Shutterstock

"Možda je bolje bolje da ne povedeš decu", rečenica je koju su čule gotovo sve majke male dece, bilo da im je rečena u lice ili 'između redova'. Iako u trenutku može da zvuči kao bezosećajni gest i majka može da se uvredi, evo šta u stvari želi da vam poruči drugarica koja vam je to rekla. 

Svaki roditelj treba da nađe vremena samo za sebe, bez obzira na to koliko, podrazumeva se, voli svoje mališane.

Povezane vesti

Razumljivo je da roditeljima, posebno onima s malom decom, često nije lako da nađu nekoga da im pričuva klince ukoliko žele da idu na neko druženje sa prijateljima, ali poželjno je da i mame i tate imaju svoje vreme za druženje sa odraslima.

Mališani su divni, slatki, ludo ih volimo i brinemo se za njih, no lepo je (i nužno) s vremena na vreme biti odrasla osoba koja se druži s odraslima.

Da li treba da se ljutite na prijatelje koji ne pozivaju decu na druženje?

Kada vam prijatelji samo izdaleka natuknu da bi bilo bolje da se nađete bez klinaca, vi se osećate uvređeno, i mislite da je vaša prijateljica bezosećajna, još ako je i sama majka, nikako ne možete da je razumete. Međutim, ona pokušava da vam kaže da nije greh povremeno se opustiti bez osećaja griže savesti i da time ne zanemarujete svoje dete.

Popiti nekoliko pića, šaliti se i čak zapevati, bez dečje svađe ili plača u pozadini, što se gotovo redovno desi baš kada vam prijatelji dođu ili vi negde odete.

Povezane vesti

Roditelj je posao od 24 sata dnevno, i to je sigurno najveće životno veselje, ali nekada je potrebno da samo nekoliko sati nedeljno budemo u svom elementu, bez grča.

Prijateljica koja vas pozove u izlazak bez dece vam želi da malo budete svoji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica