Koliko često se pogledate u ogledalo i prokomentarišete “Čoveče, kako dobro izgledam!” ili koliko često naručite dezert bez osećaja krivice zbog kalorija? Ukoliko ste poput većine žena, verovatno ne toliko često. Mnoge žene misle i govore o svom telu kao najvećem razočarenju, a jedan snimak ubediće vas da to ne treba da radite, posebno ne ispred svojih ćerki.

Magazin “Real Simple” zamolio je nekoliko devojčica da ispričaju nešto što često čuju da starije žene oko njih govore. 

What your daughter hears when you criticize yourself.

Posted by Real Simple on Thursday, March 2, 2017

“Počinjem sa dijetom sutra.”

“Užasna sam. Danas sam pojela kapkejk.”

“Moj nos je strašno ružan”

“Moram da izgubim najmanje 10 kila.”

Svakog dana naše ćerke su izložene iskrivljenim slikama o tome kako bi žensko telo trebalo da izgleda. Svi znamo koliko je to štetno i da je lako kriviti medije. Međutim, gde su u svemu tome mame, mame koje bi trebalo da budu uzori svojoj deci? Nekoliko skorašnjih studija pokazalo je da ukoliko majke nisu zadovoljne svojim izgledom, njihove ćerke će usvojiti isti obrazac ponašanja i verovatno mrzeti svoje telo u budućnosti.  

Jedna od najvažnijih stvari koje ćerka treba da čuje od majke je to da je savršena takva kakva jeste. Devojčice treba da znaju da ne moraju ništa kod sebe da promene da bi ih neko voleo i da će najsrećnije biti onda kada su zadovoljne sobom, baš takve kakve jesu.

Svako je lep na svoj način, zato volite sebe i svoje telo!