Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenomenalno rešenje: Bake u Turskoj će biti plaćene za čuvanje svojih unuka

Bake, u Turskoj poznate kao nane, do sada decu skoro po pravilu čuvale besplatno, što je majkama omogućavalo da rade, a ubuduće će mesečno dobijati 425 turskih lira (110 evra).

 Izvor: Foto: Shutterstock

Svi bračni parovi koji imaju decu, znaju koliko je teško ostaviti dete sa nekim, ako planiraju neki zajednički izlazak. Moraju tražiti bebisiterku, a ni ovo nije lako, a pri tome, nije ni jeftino.

Međutim, turske vlasti su došle do jednostavnog, ali i genijalnog rešenja – oni će ubuduće davati novac bakama koje čuvaju unuke radnim danima.

Povezane vesti

Ovo je zajednički projekat ministarstava za porodicu, socijalna pitanja i rad i njime turska vlada namerava da podrži tradicionalni model proširene porodice. U početnoj fazi biće obuhvaćeno 1000 porodica, a nakon šestmeseci realizacije, i prema  rezultatima analiza, ovaj program će biti proširen na celu državu.

Ovaj program će omogućiti ženama da pređu na puno radno vreme, i samim tim, više zarađuju. U intervjuu za CNN, ministar rada i socijalne sigurnosti Turske, rekao je da će za brigu o unucima bake dobijati 425 turskih lira (oko 100 evra) mesečno.

Ovo je zaista dobar primer jedne zemlje, koji bi svi trebalo da slede.

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica