U australijskoj državi Viktoriji prošle nedelje rodio se Brajan Lidl - najteža i najveća beba ikada rođena u toj zemlji. 

Brajanova mama Nataša Korigan kaže da je znala da će Brajan biti velika beba, iako je njegova kilaža iznenadila čak i doktore i babice.

U 36. nedelji Nataša je išla na ultrazvuk kako bi proverila da li se bebin mozak lepo razvija. Veličina Brajanovog mozga bila je iste veličine kao i mozak njegove sestre kada se rodila, iako je Brajanu ostalo još nekoliko nedelja do rođenja.

Ipak, njegova težina od 6, 07 kilograma prilično je bila iznenađujuća, a mama Nataša se sedam sati porađala kako bi svog velikog dečaka na svet donela prirodnim putem.

“Zbog njegove veličine bilo je prilično naporno, a u jednom trenutku moralo je da dođe i doktorsko pojačanje kako bi se sve što brže završilo”, izjavila je mama Nataša koja pored Brajana ima još troje mališana.

I dok je Brajan najveća beba ikada rođena u Viktoriji, u svetu ovu titulu nosi dečak rođen u Italiji 1955. godine koji je imao neverovatnih 10, 2 kilograma.