Mama Ema Taping iz Velike Britanije (ostrva Men) pre nekoliko dana gostovala je u britanskoj emisiji “Ovog jutra”, a razlog njenog uključivanja u emisiju mnoge je ostavio bez teksta. Naime, Ema je uoči ovogodišnjih praznika potrošila 1,863 dolara na poklone za njeno troje mališana (svakome po 96) i nekoliko za partnera.

Gledaoci su se odmah uključili i putem društvene mreže Tviter osudili ovu majku. 

“Zašto neke od ovih poklona nije dala u dobrotvorne svrhe i tako pokazala svojoj deci šta znači pomagati drugima?”, glasio je jedan od komentara.

Another year of hard graft, saving and planning. Another year of my family making me proud everyday. They deserve a...

Posted by Emma Tapping on Sunday, November 27, 2016

Njeno ekstremno poklanjanje uzorkovalo je ljutnju i bes i kod mnogih roditelja, jer smatraju da ono što ona radi nije nikakva vaspitna metoda, kao i da nikako ne pomaže da deca budu srećnija, već ih čini većim materijalistima.

Međutim, Ema odbija da primi kritiku, objašnjavajući da nije u dugovima zbpg poklona i da ona i suprug “naporno rade tokom cele godine i da je njihova stvar na šta će potrošiti zarađeni novac”.

“Obožavam novogodišnje praznike i svesna sam da preterujem, ali ne mogu protiv toga. Za mene ne postoji ništa lepše od izraza lica moje dece dok otvaraju poklone ispod jelke i shvate da su dobili ono što su si najviše želeli”, objašnjava Ema, koja je inače mama 14-godišnje Mie, 10-godišnje Ele i najmlađeg dečaka Tatuma.