Blizanci Anias i Džejdon MekDonald pre nešto više od godinu dana na svet su došli spojenih glava, a nedavno su bili podvrgnuti operaciji koja je trajala više od 27 sati i koja se, na sreću, završila uspešno, te su mališani razdvojeni. Mama Nikol nije mogla rečima da opiše svoju zahvalnost i sreću, a sada je po prvi put mogla da malenog Džejdona drži u naručju samog.

Posted by Nicole McDonald on Tuesday, November 8, 2016

U svom dirljivom Fejsbuk postu, mama Nikol je napisala: “Moj Džejdone, u tvojim očima sam pronašla varnicu koja je rasplamsala nadu. Zdravo, braon okice. Nedostajalo mi je da se gledamo.”

Mama Nikol se takođe nada da će uskoro moći da zagrli i svog drugog sina Aniasa, čiji oporavak je malo sporiji od Džejdonovog. Naime, dečak je pre operacije imao problema sa disanjem, napade, kao i srčane probleme, ali doktori su uvereni da će mališani i njegova mama uskoro moći da budu zajedno.

Posted by Nicole McDonald on Thursday, October 27, 2016

Inače, dečaci su bili spojeni na vrhu glave. Takva deca se rode jednom u 2,5 miliona slučajeva i uglavnom ne prežive rođenje, a kamoli da proslave prvi rođendan. Zbog toga su ovi mališani medicinsko čudo!

Dečake su razdvojili specijalisti neurohirurgije koji su im otvorili lobanje i razdvojili mozgove, a potom su nastupili plastični hirurzi koji su mališanima odradili rekonstrukciju lobanje.

Posted by Nicole McDonald on Saturday, October 15, 2016