Dizajner Iv Behar predstavio je krevetac "Snoo" koji se kada beba zaplače njiše poput majčine materice. Opisao ga je kao prvi pametni uspavljivač beba na svetu, a opremljen je mikrofonima, zvučnicima i senzorima u strukturi.

Kada detektuje buku i meškoljenje krevetac se lagano zaljulja i to traje sve dok beba ponovo ne zaspi, što znači da roditelji ne moraju ustajati svaki put kad se novorođenče oglasi.

"Snoo obično uspeva da smiri i najuplakanije bebe i pomogne im da zaspe", kazao je Behar, dizajner iz Kalifornije koji je i sam proveo budan mnoge noći kao roditelj. "Kao otac četvoro dece direktno sam upoznat s ovim problemom koji ne predstavlja samo teret, već vremenom postaje i zdravstveni problem za oba roditelja i bebu".

"Snoo" dolazi s aplikacijom koja omogućava roditeljima da prate kako njihova beba spava. Ovi podaci se prikupljaju i šalju na njihove pametne telefone i tablete koristeći wifi konekciju.

Ovaj proizvod rezultat je petogodišnjeg procesa, a njegov okvir izrađen je od providnog materijala koji omogućava slobodan protok vazduh, a roditelji bebu mogu neometano da nadgledaju.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.