Naime, u bijeljinskoj bolnici "Sveti vračevi" prirodnim putem majka Natalija Savić je 10. septembra oko 1:45 na svet donela blizance, ćerku Dunju i sina Damjana, piše portal InfoBijeljina.

Dežurni doktor Milivoje Pelemiš ni slutio nije da će tad poroditi jako neobičnu bebu. Nakon porođaja babice su male blizance odneli u prostoriju za bebe.

"Kada sam se porodila, babica je moje blizance odnela u prostoriju za bebe. Nakon nekog vremena, verovatno kad su ih babice pregledale, onda su primetile, te mi saopštile da sam rodila bebu "fenomen", koja ima prednje zubiće, i to, dva prednja zubića u donjoj vilici", ispričala je za portal InfoBijeljina ponosna majka Natalija, koja dodaje da je ostala u čudu jer do tada nije čula tako nešto.

Pročitajte i... Pravilna nega prvih zubića

Natalija kaže da nije mogla ni sanjati da će na svet da donese decu koja su po nečemu specifična.

"Svako od nas je drugačiji, nadaren za ovo ili ono, ali da se od samog rođena razlikujete od ostalih i to pozitivno, je baš retko i posebno" - rekla je majka.

Koliko je često da se beba rodi sa zubima?

- Zubi sa kojima se dete rodi, zovu se natalni zubi.

- Pojave se jednom na svake 2.000-3.000 beba.

- Obično se nalaze u donjoj vilici i njihov koren je mali i nestabilan.

Pročitajte i... Rast prvih zubića

- Iako su mali mogu da povrede bebin jezik ali i majku koja doji

- Ovi zubi nisu u vezi sa nekim određenim zdravstvenim problemima.

- Nema drugog objašnjenja osim da su ova deca dentalno razvijenija

Izvor: Blic.rs

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.