Pre samo četiri godine, Simon Barstou je rodila dva dečaka blizanca i u tome nije bilo ničeg čudnog. Međutim, 4. septembra ove godine, ona i njen suprug Džon poželeli su dobrodošlicu ponovo blizancima.

Devojčice Evi i Džordža rođene su u 35. nedelji trudnoće i teške su svaka po 2 kile. Ovakav događaj zaokupirao je pažnju mnogih jer se ovo dešava jednom u 100 000 puta!

Mlada mama je za australijski Daily Mail izjavila da su svi ostali šokirani kada su nakon pregleda doktori ustanovili da će ponovo roditi identične blizance. Ona kaže, da njen muž i ona nisu očekivali ovako nešto neverovatno, jer u porodičnoj istoriji nije bilo blizanaca, ali su često u šali razmišljali šta će raditi ako ponovo dobiju blizance.

Trudnoća je ovog puta bila rizičnija, delom zato što su devojčice delile placentu, što nije bio slučaj dok je nosila sinove, a delom što je pre toga doživela vanmateričnu trudnoću.

"Bilo je teže. Imala sam više mučnine i bilo mi je neprijatnije nego prvi put", ispričala je Australijanka.

"U jednom trenutku moje trudnoće, jedna od devojčica sporije se razvijala i zato smo odlučili da ih donesem ranije na svet."

Simon je svoje dve princezice rodila prirodnim putem, a nakon pokretanja, porođaj nije trajao duže od četiri sata. S obzirom da su se prevremeno rodile, Evi i Džordža bile su male i to je plašilo majku. Međutim devojčice su na svet došle perfektno zdrave.

Svetlost je prvo ugledala Evi, a nakon nje stigla je i Džordža. Momenat rađanja je veličanstven i dovoljno čudesan, ali kada čujete da je Simon držala Evi na grudima dok je rađala Džordžu, prosto ostajete fascinirani! 

Ubrzo nakon toga, dečaci Harison i Oliver upoznali su svoje sestre. Nesigurnost kod dečaka brzo je nestala, a zamenila ih je fasciniranost.

"Kako provode sve više i više vremena sa njima sve su divniji prema devojčicama."

Svi se pitaju kako razlikovati identične blizance. Dečaci su već veliki i sa njima nije teško, ali Simon otkriva svoj mali trik prepoznavanja, dok je muž još nervozan i stalno zapitkuje koga drži.

Njen trik - oblik glave! Mama Simon devojčice razlikuje po obliku glave, ali su za svaki slučaj ostavili identifikacione narukvice iz bolnice.

Kako je biti mama dve identične devojčice i dva identična dečaka, mama iz Brizbejna pokušava na šaljiv način da prenese svetu. Ona svoju svakodnevnicu objavljuje na Facebook-u i Instagram-u, a ono što ljude odmah razneži i fascinira to su slike.

Simonin doktor Rob Batler u šali je predložio paru da ponovo pokušaju i sledeće godine da vide koliko još identičnih blizanaca mogu da naprave. Da li će Simon i Džon prihvatiti ovaj izazov ostaje da vidimo.