Četvorke su toliko retke da ih u svetu postoji oko 70, a zamislite koliko su tek retke one identične? 


Pogledajte i... Neodoljive četvorke: Fotografije dvomesečnih identičnih beba oduševile svet (FOTO)


Četiri devojčice iz Kanade začete su bez ikakve pomoći lekova za plodnost ili bilo kakvih intervencija vezanih za reproduktivnu tehnologiju. Šanse da neko dobije četvorke potpuno prirodnim putem su jedna u 729.000, a šanse da te četvorke budu identične su jedan u 15 miliona. 

Roditelji ovih devojčica, Betani i Tim Veb bili su u šoku kada su na rutinskom ultrazvuku saznali da će imati četvoro dece, jer u njihovoj porodici niko nije imao čak ni blizance. Razlikovati četiri potpuno iste bebe nije uopšte lako, tako da su im nokti na nogama nalakirani različitim bojama, a i uši su im probušene i nose različite minđušice.

Fotografkinja Kasanda Džuns već je radila sa ovim četvorkama pre tri meseca, i kaže da je druga sesija bila mnogo teža, jer devojčice nisu bile pospane, a i počele su bolje da upijaju svet oko sebe pa su im stvari često bile smešne. Fotografisanje je trajalo čak četiri sata, a Kasandra je imala tri pomoćnika. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.