Bolnički računi mogu dostići vrtoglave cifre kada je neko u porodici bolestan. Svaki test, sken i tableta se naplaćuju - čak iako ste osigurani, bolnički račun može biti ogroman. A šta je sa drugim troškovima koje ne vidite na računu iz bolnice? Retko razmišljamo o troškovima transporta - bilo da je u pitanju karta za autobus, voz, ili gorivo. A šta je sa troškovima parkinga? Sve se nakupi.

Pogledajte i Neverovatna humanost jedne mame: Nakon smrti sina donirala 500 litara mleka (FOTO)

Keri Megi, majka i jedan od osnivača "Džekson Čens" fondacije jako dobro zna to.

Provela je deset meseci pored svog sina, Džeksona, na intenzivnoj nezi u dečijoj bolnici Luri u Čikagu. Za CNN je rekla da je imala sreće što je mogla da ga posećuje svakog dana, ali i da je primetila da druge porodice nisu to radile. "Bilo mi je veoma iznenađujuće, ali i bolno da to vidim.. Iz različitih razloga. Ali kasnije nam je bilo jasno da je jedan od razloga bilo to što transport i parking mnogo koštaju", rekla je u intervjuu za ovaj čuveni TV kanal. 

Pogledajte i Dirljiva priča štićenika koji je postao hranitelj: Umesto mame i tate, prigrlile su me ruke nepoznatih ljudi

U mnogim većim gradovima bolnice nemaju svoj parking. Roditelji čija su deca na intenzivnoj moraju da plate šta god im se u blizini nudi. To je neočekivani trošak o kome većina porodica i ne razmišlja, posebno kada su fokusirani na dobrobit svog deteta. U jednom momentu, Keri je shvatila da su ona i njen suprug potrošili skoro 2.000 dolara na parking - i to samo u jednom mesecu. 

I pored borbe, njen sin Džekson Čens umro je 2012. godine, pred svoj rođendan, a ona je prošla kroz potpuno nezamisliv bol - gubitak deteta. 

Pogledajte i Humani gest slavne glumice: Male prodavce usrećila jedna od najlepših žena na svetu (FOTO)

"Nakon što je umro, bila sam počastvovana što sam mu mama i htela sam svoju tugu da pretvorim u nešto što bi ga slavilo", rekla je Keri.

I uspela je u tome. Sledeće godine ona je osnovala nevladinu organizaciju, "Džekson Čens" fondaciju, koja pokriva troškove parkinga i transporta svim roditeljima čija su deca na odelenju intenzivne nege u dečijoj bolnici Luri. To znači da porodice imaju stalan pristup svojoj deci. U, otprilike, tri kratke godine, fondacija je prikupila 1.5 miliona dolara koji pokrivaju parking. A zbog dobrog rada svoje grupe, Keri Megi je CNN proglasio svojim herojem. Ona kaže da je “popularnost” mnogo pomogla fondaciji i da je ponosna na to što radi.

Keri je istakla da je cilj njene fondacije da pomogne što većem broju porodica, a nada se da će ga i proširiti program na obližnju žensku bolnicu koja ima duplo veću intenzivnu negu. Sva ova ostvarenja su joj pomogla da se izbori sa gubitkom Džeksona, ali ona priznaje da će taj bol uvek biti deo njenog života.

"Ljudi kažu da vreme leči sve, ali moje srce će zauvek biti slomljeno", rekla je.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.