Školska godina jedva da je počela a već su počeli i incidenti u vezui sa pravilima oblačenja. 

Nedavni događaj desio se u jednoj američkoj osnovnoj školi. Naime, devetogodišnja devojčica je izbačena sa časa jer je nosila odeću koju su nastavnici smatrali preuskom. 

Pogledajte i Kako sprečiti tragediju: Recept učiteljice koja uspešno štiti svoje đake od vršnjačkog nasilja

Nakon što se ovo dogodilo, devojčicin ujak je odlučio da na Fejsbuku podeli celu priču:

“Da li vas okrugao stomačić moje sestričine vređa? Očigledno je, njena majica je previše uska. I toliko uvredljiva da je morala da bude suspendovana u Osnovnoj školi "Brukhejven". Izgleda da je prihvatljivo vređati devetogodišnjakinju zbog izgleda. Moja sestričina možda nema idealnu težinu, ali nije bila neprikladno obučena. Muka mi je od same pomisli na to da moja slatka sestričina ide u školu koja više računa vodi o njenoj težini nego o tome šta ima u glavi. Mogli su i da je puste da u kancelariji sačeka da joj majka donese drugu odeću, ali nisu. Umesto toga, ona je poslata na suspenziju. Nažalost, drugu devojčicu sličnog izgleda su tretirali na isti način. Druga odevna kombinacija takođe nije bila zadovoljvajuća. Ako je škola toliko zabrinuta za izgled svojih đaka, trebalo bi da uvedu uniforme. Kodeks oblačenja je otvoren za interpretaciju i zlostavljanje. Ovo zlostavljanje su izvršili zaposleni Osnovne škole "Brukhejven". Da li se i vama kazna čini prikladna?”

Za svega dve nedelje post je podeljen preko 45 000 puta i objavljen je u brojnim onlajn magazinima. Naravno, devojčica je dobila ogromnu podršku od svih ljudi koji su prokomentarisali i podelili status njenog ujaka. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.