Alis Hohenhaus se kao dete izborila sa leukemijom i samim tim prošla kroz zračenja koja su ostavila ožiljke na njenim organima. 

Ono što je oduvek htela jeste da postane majka, međutim znala je da to neće biti lako. Sa 20 godina je prvi put probala veštačku oplodnju, i nije uspela, nakon brojnih pokušaja ostala je trudna u 23. godini, ali je nažalost izgubila bebu u 15. nedelji trudnoće. Nakon toga, doktori su joj definitivno rekli da neće moći da nosi dete, jer bi time rizikovala i svoj i bebin život.

Pogledajte i Dvostruka sreća: Roditelji dobili dve bebe u razmaku od samo pet nedelja (FOTO)

Pošto je razmotrila sve opcije, doktori su joj preporučili da nađe surogat majku, i kada se zapitala ko bi to mogao biti, njena 46-ogodišnja majka Tereza se umešala i odlučila da ispuni svojoj ćerki najveću želju koju je imala. 

Čitava porodica se složila sa ovom idejom, a Alis je majku pratila na sve preglede, kao da je ona bila trudna. 

“Morala sam to da uradim. Morala sam da pomognem Alis da ostvari svoj san,” rekla je njena mama za jedan australijski magazin.  

Pogledajte i Dirljivi trenuci sa porođaja: Kada druga žena rađa vaše dete (FOTO)

Ovakva situacija zaista je retka, a Alis još uvek ne može da veruje da je njena majka zaista to uradila zbog nje.  

“Ne možeš se odužiti nekome ko uradi takvu stvar za sebe. Tokom porođaja mi je rekla da je ni slučajno ne pitam da to ikad više uradi, jer je trpela velike bolove. Međutim, sada želi to ponovo da uradi, kako bi Parker imao brata ili sestru. Ali rekla sam joj da sačeka da vidimo kako ću odgajiti ovo prvo,” ispričala je Alis kroz smeh. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.