Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Status koji je lajkovalo više od 80.000 ljudi: Moj sin nosi suknjice od tila, da li sam zbog toga loša majka? (FOTO)

On nosi suknjicu svuda, i ljudi često postavljaju pitanja, ali niko nikad nije bio neljubazan prema ovom dečaku, sve dok jednog dana nije izašao u park.

 Izvor: Foto: Jen Anderson Shattuck

"Moj sin star tri i po godine voli da se igra sa kamionima. Obožava slagalice. I voli da jede šljive. On takođe voli da nosi suknjice od tila sa šljokicama. A ako ga pitate, reći će vam da one čine da se oseća lepo i hrabro. Ako ga pitate, odgovoriće vam da nema pravila o tome šta dečaci ili devojčice mogu ili ne mogu da oblače."

Džen Anderson Šatuk iz Plimouta je ovim rečima započela status na Fejsbuku, nakon što ju je jedan muškarac optužio da je loša majka.

Pogledajte i Dirljiv gest internet zajednice: Autistična devojčica dobila omiljenu majicu koja se više ne proizvodi (FOTO)

Nepoznati muškarac joj je prišao u parku i rekao: “Zašto ovo radiš svom sinu? Ovo je zlostavljanje dece.” Ova neustrašiva mama, odlučila je da podeli priču sa svetom jer kako odraslima, tako i deci treba dati izbor da budu ono što jesu. 

“Svet možda ne voli mog sina ovakvog kakav je, ali ja ga volim. I na ovom svetu sam da se potrudim da on to zna. Izjavljivaću mu ljubav na ulicama. Braniću glasno njegovo pravo da mirno šeta ulicom noseći šta god želi da nosi. Pokazaću mu, na svaki način koji mogu, da cenim kakva je osoba, da verujem u njegovu viziju sebe, i da podržavam njegove izbore - nezavisno od toga šta bilo ko kaže, nebitno ko pokuša da ga zaustavi i koliko često.”

Ovaj status je u svega nedelju dana nakon objavljivanja dobio preko 80 000 lajkova, a podeljen je preko 50 000 puta. Njihova priča se čula, drugi roditelji su stali u njenu odbranu, ali to nije sve...

Pokrenut je i haštag #TutusForRoo, a muškarci, žene i deca širom sveta su obukli suknjice od tila i pokazali ovom dečačiću da je potpuno u redu što mu se dopadaju. 

Dženin post je takođe naišao na odobravanje, i mnogi je hvale zbog toga što je roditelj koji svome detetu dozvoljava da bude ono što želi.

Pogledajte i Opravdano ili ne: Mama isprskala svojim mlekom ženu koja ju je kritikovala zbog dojenja u javnosti

Ova mama je takođe sa svetom i podelila moto svoje porodice, a njega bi definitivno trebalo da se pridržava i svaka druga porodica:

“Mi volimo. Mi smo ljubazni. Mi smo odlučni i neustrašivi. Mi smo lepi i hrabri. Znamo ko smo. Ljuti stranci neće to promeniti. A ni svet neće promeniti ono što smo mi - mi ćemo promeniti njega.”

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica