Harmoni-Rouz bila je kao i svaka jedanaestomesečna vesela devojčica. Međutim, uoči prvog rođendana Harmoni je doživela pravu noćnu moru: gušenje, kašalj i pomodrela koža. Njeni roditelji odmah su je odveli u bolnicu gde su ubrzo doktori ustanovili da pati od meningitisa B. Infekcija je uzrokovana bakterijama i vrlo je opasna. 

Devojčici su obe ruke i noge, kao i nos, morali da budu amputirani, a iako su lekari prognozirali da postoji samo 10 odsto šansi da devojčica preživi, Harmoni se i dalje s osmehom na licu bori protiv opasne bolesti.

Harmoni ima i svoju Fejsbuk stranicu, na kojoj joj ljudi pružaju podršku, a nedavno je na ovoj stranici osvanula i fotografija koja je mnoge raznežila. Naime, Harmoni je dobila lutku koja je njena mala kopija, a sa kojom se može poistovetiti.

"Mama, ona je baš kao ja," rekla je Harmoni, koja sada ima dve godine. Lutku je modifikovala kompanija A Step Ahead Prosthetics, američka kompanija koja od običnih lutki pravi lutke sa amputacijama. Roditelji pošalju lutke, a kompanija ih besplatno modifikuje kako se deca koja nemaju udove ne bi osećala drugačije.

"Kao što možete videti, lutka je već postala njena najbolja drugarica i znamo da će tako ostati zavuek," napisali su njeni roditelji na Fejsbuk stranici Hope 4 Harmonie.