Rano ujutru u ponedeljak 18. jula, Desteni Hol je bila sigurna da je njeno drugo dete spremno da se rodi. Ona je već par sati imala kontrakcije koje su bile dovoljno česte da ubede nju i njenog muža Kejleba da sednu u auto i zapute se u bolnicu koja je bila 45 minuta udaljena od njih.

Međutim, doktori baš i nisu bili ubeđeni da će se Destini tog jutra poroditi, već su prognozirali da je termin tek sledeće nedelje.

"Pitali su me koja je jačina bola na skali od jedan do 10. Rekla sam im da je osam, a oni su odgovorili da dođem kada bude 11."

Tada je već bilo skoro četiri ujutru, a Kajlebu i Destini nije preostalo ništa drugo već da se vrate kući.

"Pomislila sam, nema šanse da mogu ovako cele nedelje. Moje telo je govorilo 'Hej, ona hoće da izađe sada!' Ali u mojoj glavi se motala rečenica koju su mi doktori rekli - još uvek se ne porađam."

Ipak, kontrakcije su se nastavile, jake i brze - i do 6:45 ujutru par je ponovo bio u kolima. Kejleb je zadnje sedište pokrio kesama za smeće, dok je Desteni u bolu stajala na kolenima i rukama.

Par je već prošao dobar deo puta kada je naišao na zamenika nadzornika Marka Dibolda, koji je bio na putu za posao. Njegova smena još uvek nije počela, ali kada je video kojom brzinom auto juri policajac je upalio sirenu. Kada su mu budući roditelji objasnili o čemu se radi, Mark je bez reči upalio rotaciona svetla i sirene i nastavio da vozi ispred kako bi im pomogao da izbegnu jutarnju gužvu.

Pogledajte i Emotivna proslava: Trogodišnja devojčica pozvala na čajanku policajca koji joj je spasao život (FOTO)

Međutim, negde na pola puta, Destini je shvatila da neće izdržati. Ona se porodila na putu.

"Policajac Mark me držao za ruku. Jednom sam gurnula i Kejleb je dočekao našu devojčicu. Mark je bio van sebe - skakao je od sreće. Njih dvojica bila su kao dvoje dece u prodavnici slatkiša", objašnjava Destini.

Par je ostao u bliskom konstaktu sa policajcem Deieblodom.

"Ručali smo sa njim, upoznali njegovu prodicu. Njegova žena me pozvala i rekla da je Mark imao par teških nedelja zbog policijskog nasilja koje se dešava. I tražio je znak da mu pokaže da čini pravu stvar, i onda se ovo desilo. Rekla mi je 'Nemate pojma koliko ovo nama znači, i kao zajednici, i kao porodici.'"

"Tada sam dobila ideju za ove fotografije. Htela sam da mu poklonim nešto što će ga uvek podsećati da ima nade," rekla je Desteni. Ona je zapravo htela da fotografiše svoju ćerku u naručju policajca Diebolda, ali zbog njegovog zauzetog rasporeda iskoristila je samo značku.

Pogledajte i Dirljiv susret vatrogasca i tinejdžerke koju je spasao kao bebu (VIDEO)

Osim neverovatne priče koja prati njeno rođenje, malena devojčica dobila je i vrlo neobično ime.

"Trebalo je da se zove Elsi, ali njeno rođenje je bio tako veliki momenat da smo morali da joj damo neko slatko ime," rekla je Desteni. "Njeno rođenje nas je podsetilo koliko je život važan. Evelin znači život. A svaka osoba koja je čula priču je izgovorila reč "džoj" (sreća) makar dva ili tri puta, tako da smo znali da moramo i to dodati. Dok je Debora bilo ime Kejlebove majke, koja je umrla nedelju dana pre nego što se Evelin rodila, pa je to bio savršen način da je zapamtimo," ispričala je mama.

Ona se nada da će ostali videti rođenje njene ćerke kao podestnik da policija na mnogo načina štiti i služi. "Policajci moraju da znaju da nisu sami."

"I kada pogledam na celu situaciju.. Ne bih volela da je bilo drugačije," kaže Desteni.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.