Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdrave navike: Ovo bi trebalo da zna svaki petogodišnjak!

Još dok su sasvim mala, deca mogu imati problema sa spavanjem, a to može zadavati velike muke roditeljima. Ipak, do pete važno je da kod deteta razvijemo sposobnost da samostalno zaspi, a evo i zašto...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno na Kvinslend Univerzitetu u Australiji pokazalo je da se mališani koji do pete godine mogu bez ičije pomoći da utonu u san lakše prilagođavaju u školi u poređenju sa decom koja imaju problema sa spavanjem.

Povezane vesti

Studija koja je pratila skoro tri hiljade dece od rođenja do šeste-sedme godine starosti utvrdila je da jedna trećina dece ima problema sa spavanjem koji su doveli do problema u ponašanju kasnije u školi, ukključujući veći rizik od razvoja poremećaja pažnje.

Doktorka Kejt Vilijams sa Univerziteta iz tog razloga predlaže roditeljima da što pre prestanu da spavaju sa svojim mališanima i da ih već pre pete godine polako pripremaju za njihov krevet. 

“Prevencija je najbitnija, a to se obavlja mnogo pre pete godine, kao i pre škole”, zaključila je doktorka Vilijams.

Zbogom krevecu! Pomozite svom detetu da se lakše prilagodi ovoj, za njega velikoj, promeni... #krevet #spavanje #vaspitanje #deca

Posted by YuMama on Sunday, July 17, 2016
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica