Petra Golec (23) rodila je u Opštoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Zaboku osmo dete, sinčića Leona. Porođaj i oporavak prošli su u najboljem redu, pa se majka s detetom vratila ovog vikenda kući u Krapinu, u kojoj je odzvanjao dečji smeh.

U porodilištu je mladu mamu posetila zamenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek čestitavši joj na prinovi u porodici i najavivši pomoć od 4000 kuna.

Kad je vest o tome objavljena na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije i lokalnim portalima, mlada mama, koja je od sedam porođaja rodila osmoro dece, postala meta zlobnih komentara koji su je rastužili pa nije pristala na duži razgovor.

Pogledajte i 6 razloga da imate šestoro dece

"Pojedii supruga i mene optužuju da živimo na teret države, a živimo kao 90 odsto porodica u Hrvatskoj. Mučimo se i trudimo deci da pružimo što bolji život. On radi cele nedelje, od ponedjeljka do petka, često i dvanaest sati na dan, samo da nam pruži bolji život. Njegova plata, moja rodiljska naknada i dečji dodatak jedini su nam prihodi, kaže Petra, koja je prvo dete rodila sa 17.

Na jesen će najstarije dete krenuti u školu. Bilo je i neplaniranih trudnoća, ali nikada nije htela da pristane na pobačaj.

"Ja sam s decom kod kuće, pomažu nam jako puno bake i dede, a kako neka deca pohađaju vrtić, sve stignem da obavim. Znam da neki čudno gledaju na to da imamo tako puno dece, ali tako se život "posložio" i nije nam žao. Žao mi je samo što ljudi izmišljaju svašta pa je neko napisao da smo na poklon dobili kuću", kaže Petra.

Izvor: Večernji.hr

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama