Kada je bila u sedmoj nedelji trudnoće, buduća mama Džoan Bremer počela je da krvavi i da ima nesnošljive grčeve. Na pregledu je ustanovljeno da se njen najveći strah obestinio - tridesetjednogodišnja trudnica doživela je pobačaj.

“Trebalo mi je tri dana da se oporavim i tada sam odlučila da ću da uradim tetovažu kako bih obeležila ovo životno iskustvo”, objašnjava Džoan.

“Za mene svaka tetovaža predstavlja nešto posebno i iako je ovo bolan period u mom životu, na neki način želim da ga obeležim i da ga se zauvek sećam”, ističe Džoan.

“Ovo se dogodilo nama, ali i mnogim drugim parovima. Želim da podelim svoje iskustvo i da govorim o tome kako se bol pretvorio u razočarenje”, kaže Džoan koja je iz tog razloga počela na internetu da traži tetovažu koja će izraziti njenu tugu.

Kada je uradila svoju tetovažu, objavila je fotografiju na popularnoj društvenoj mreži Imgur, a ona je za kratko vreme postala viralna i postigla da mnoge mame podele svoju bolnu priču o pobačaju.

“Izgubiti bebu ovako rano je podjenako teško. Razgovor o tome je za mene bio isceljujuć. Znam da mnogi ne žele o tome da pričaju, ali ja se ne stidim da kažem da se i meni to dogodilo. To mi je bila i motivacija kada sam odlučila da se istetoviram. Zaista mislim da razgovor može da pomogne”, rekla je Džoan.