U iščekivanju rođenja treće bebe, mediji ovih dana se utrkuju da pogode pol, ime i datum rođenja. Jedan od zanimljivih podataka je i da je parking bolnice u kojoj se Kejt porađa zatvoren do 30.aprila, kao i da je pristup bolnici ograničen.

U tom porodilištu su rođeni i princ Džordž i princeza Šarlot, a reč je o Sent Meriju u Londonu. Jedan dan ležanja u ovom poznatom porodilištu košta 5,125 funti u slučaju prirodnog porođaja. U slučaju carskog reza cifra koja treba da se izdvoji ako želite da vas ovde porode je 6,745 funti dnevno, jer u tom slučaju je potrebna zahtevnija nega porodilje. Ali to nije sve, Kejt Midlton će za svaku noć platiti još dodatnih 1,555 funti za deluks negu. 

Iako do kraja par nije otkrio ni pol ni ime deteta, mediji prenose kako je ipak u pitanju dečak, jer je pre nekoliko dana princ Vilijam nesmotreno izjavio kako bi voleo da se dete zove. 

Ali i dalje opklade za obe opcije stoje, imena koja su najverovatnija ako se dečak rodi prema kladionicama su: Frederik, Džejms, Artur ili Filip; dok u slučaju devojčice pretpostavlja se da će biti: Alis, Meri, Aleksandra ili Viktorija.