Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pogledajte kako danas izgleda dečak iz Nigerije koji je bio ostavljen na ulici (FOTO)

Porodica ga je odbacila pod sumnjom da je veštac, a on je bio primoran da se, sa samo dve godine, sam snalazi kroz život. Evo kako danas izgleda ovaj hrabri dečak...

  Izvor: Foto: Instagram

Pre nešto više od mesec dana svet su potresli snimci iz Nigerije na kojima se vidi izgladneli trogodišnji dečak koga je stanovništvo optužilo da je veštac.

Spasla ga je humanitarna radnica Anja Ringren Loven i dala mu ime Houp, što na engleskom jeziku znači nada.

Ringren Loven je sada objavila fotografiju na kojoj se vidi nasmejani dečak u daleko boljem zdravstvenom stanju od onog iz prošlog meseca.

VIŠE O... i Sam, gladan i odbačen od strane porodice: Humana žena spasila život dvogodišnjem dečaku (FOTO)

"Onog dana kada sam nosila ovog slatkog, malog dečaka prvi put nisam bila sigurna hoće li preživeti. Njemu je svaki dah bio borba i nisam želela da umre bez imena, bez dostojanstva, pa sam ga nazvala Houp", napisala je Ringren Loven na Fejsbuk stranici svoje organizacije, koja u Nigeriji pomaže deci optuženoj za veštičarenje.

"Houp je za mene posebno ime. Nije to samo zbog njegovog značenja, već i onoga što sama slova predstavljaju. Pre mnogo godina sam ta slova istetovirala na prstima, jer to meni znači 'Help One Person Everyday' [Pomozi jednoj osobi svaki dan]", dodala je.

Milionska donacija

Dečak je bio napušten u području Ojo na osnovu optužbi za veštičarenje, a Ringren Loven mu je tada dala vodu i hranu. Fotografija Anje i dečaka podstakla je ljude da doniraju više od milion dolara njenoj organizaciji, koja pomaže deci optuženoj da praktikuju veštičarenje.

"Kada smo čuli da dete ima samo tri godine, nismo ni razmišljali. Odmah smo reagovali. Mališan u tim godinama ne može dugo preživeti sam na ulici", kazala je tada.

Izvor: Al jazeera

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica