Muškarac (47) iz sela Sonino u Italiji je svoju pet godina mlađu ženu prijavio policiji jer ga zanemaruje i zlostavlja tako što mu ne čisti i ne kuva dovoljno. Karabinijeri su to shvatili vrlo ozbiljno, i umesto da prijavu odbace, odnosno deklarišu je kao porodičnu svađu, oni su ceo slučaj prosledili sudu, što je "zanemareni" suprug jedva dočekao. On je na sudu rekao kako njegove patnje traju dve godine. Osim što gladan živi u neredu i ne seća se svog poslednjeg pristojnog obroka, rekao je i kako ga je žena povremeno znala izbaciti i iz spavaće sobe.

Pogledajte i Zaposlena majka odgovara na kritiku: Evo zbog čega nisam domaćica!

I sve bi to možda ostalo u domenu dobrog vica da policija i sud pomno ne proučavaju njegov slučaj od novembra prošle godine. Da stvar bude još nebuloznija, nesrećnoj ženi preti između dve i šest godina zatvora ako sud odluči kako se tu radi o zlostavljanju u porodici.

"To je slučaj koji izgleda kao da je došao iz 1950-ih, a ne iz zemlje u kojoj postoji ravnopravnost polova", prokomentisala je sudija Mara Matioli.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama