Jedna majka iz Japana kaznila je svoju ćerku nateravši je da pojede više od 30 zlatnih ribica, koje je čuvala u akvarijumu kao ljubimce, navode japanska policija i mediji. Policija je uhapsila Joko Ogatu i njenog dečka Takešija Egamija nakon što su primorali devojčicu da pojede mrtve ribice u junu prošle godine.

Pogledajte i Nagrada i kazna, šta i kako primeniti?

Devojčica je zlostavljana na dnevnoj bazi, naglasila je policija za AFP. Lokalni mediji preneli su da je par, koji živi u perfekturi Fukuoka na jugozapadu Japana, ubio ribice tako što je sipao deterdžent u akvarijum i naterao devojčicu da pojede njih 30, jednu po jednu. Zdravlje deteta, ipak, nije ugroženo, dodaju mediji.

Protiv para je prošle godine podignuta optužnica zbog vezivanja devojčice konopcem za krevet, kao i udaranje deteta u lice i spaljivanje njenog jezika cigaretom. Ovo je peti put da su Ogata i Egami uhapšeni zbog zlostavljanja deteta od prošle godine, navode mediji. Japan beleži rekordan broj slučajeva zlostavljanja dece, a prošlog meseca trogodišnje devojčica preminula je kada je njena majka prosula ključajuću vodu na nju što je izazvalo ozbiljne opekotine po licu.

Izvor: Tanjug

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.