Kako je pala velika količina snega, mališani su odmah istrčali na ulice da se igraju, sankaju, grudvaju i prave svoja mala umetnička dela. Obično se sve završi sa pravljenjem Sneška Belića od ogromnih grudvi snega, šargarepe, grančica i raznih dodataka kojih se deca sete.

Prolazeći ulicama na svakom koraku možemo naići na nekog Sneška koje su klinci pravili u snegu ovih zimskih dana. Mašta mališanima nikad ne fali, a svaki Sneško je pravo maleno umetničko delo za njih.

Međutim, nekada i odrasli umešaju svoje (iskusne) prstiće, te Beograđani i Novosađani mogu naići na prava umetnička dela od snega. 

U Novom Sadu, jedna mama je želela da svom detetu ulepša ove zimske dane i napravi ih kreativnijim i interesantnijim. Za svoju devojčicu, Jelena je napravila zaista maštovitu figuru princeze od leda. Ovo delo stvarno ostavlja bez daha, te lavina komentara i pohvala na tviteru nije izostala. Bez obzira da l ise ova mama bavi umetnošću ili ne, sada je zaista stvorila umetničko delo. Ne sumnjamo da se i sama devojčica oduševila i uživala u igri sa mamom. 

Dok su Novosađani uživali u ledenoj princezi, u Beogradu je inspiracija išla malo drugačijim tokom. Beograđani su se potrudili i od snega napravili velikog čovečuljka koji sedi, u jakni i sa šeširom. Nisu izostale ni crte lica, a jedini deo koji nije napravljen od snega jeste metla koju drži u ruci.

Oduševljeni sugrađani su pohvalili rad ovih ljudi, a mališani su bili presrećni i oduševljeni ovim potpuno inovativnim Sneškom. Bez obzira koliko godina imamo, za igru na snegu nikada nismo stari.