U većini zemalja sveta na trogodišnju decu se gleda kao na bebe, često odrastaju "pod staklenim zvonom" bez prilike da se isprljaju i padnu, a kamoli nešto skuvaju!

U nekim drugim krajevima sveta, možda slabije razvijenim, deca, poput ove neodoljive devojčice, sa tri godine već prave ručak. I to, kao u ovom slučaju, ne zato što to moraju, nego zato što to žele i u tome uživaju. 

Pomogne naravno i mama, kao i ostale žene u tom afričkom selu, odnosno pomažu jedni drugima, jer je to njima zasita normalno i dobro. A ova preslatka devojčica čak ima i svoj mini šou! Snimke na kojima ona čisti ribu, kuva čorbu, odvaja sastojke, pa čak i sipa i deli braći pregledalo je nekoliko miliona ljudi.

Deca su onoliko sposobna koliko ih roditelji puste i nauče da budu sposobna, pa zato čak ni ovakve neobične scene zapravo ne bi trebale da nas čude.

Možda ovo jest neki krajnji primer sposobnosti deteta od tri godine (zbog vatre i opasnosti), ali je ujedno savršen pokazatelj da deca sama mogu učiniti svašta ako roditelj odluči da veruje u svoje dete i njegove sposobnosti.

So Cute Elish Fish Curry Cooking By a 3-Year-old Kid Credit:AroundMeBD (goo.gl/zPgjnW)

Posted by NTD Taste Life on Tuesday, February 27, 2018

তিন বছরের বাচ্চাদের ইলিশ মাছ রান্না করার সুন্দর একটি ভিডিও,

Posted by আমাদের গ্রাম on Thursday, March 8, 2018